Week van de mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid
Van 16 tot en met 23 november 2018 vindt de week van de mediawijsheid plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?’. Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl.

Mediamasters.
Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Daarom besteden wij ook aandacht aan de week van de mediawijsheid, door mee te spelen met ‘mediamasters’.
Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen in MediaMasters, de serious game voor groep 7 en 8 die wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 tot en met 23 november 2018) door duizenden kinderen in heel Nederland.

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden gedurende vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in MediaMasters te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die hiermee de meeste bits scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Kijk voor meer informatie op: www.mediamasters.nl.

mediawijsheid1