Groep 8

Onder leiding van groep 8 heeft groep 4 van het heerlijke zonnetje én de leerzame rekenspellen van Met Sprongen Vooruit genoten!
IMG 6948

IMG 6949

IMG 6956

IMG 6963

IMG 6964

IMG 6970

Meester Roel heeft een vijftal hockeylessen gegeven aan onze groep. Tijdens de laatste les hebben we partijtje gespeeld en we moesten zelf scheidsrechter zijn!
hcokey2
hockey1
hockey3
hockey4

hockey5

Pietengym in groep 8, wat een plezier! Onder het genot van Sinterklaasliedjes zijn de leerlingen over de daken geklommen en hebben ze pakjes door de schoorstenen gegooid.

pietengym1

Pietengym2

Pietengym3

Pietengym4

Pietengym5

De leerlingen van groep 8 zijn afgelopen vrijdag bomen gaan snoeien en gaan zagen bij de Hoge Fronten. Onder leiding van Jerome van CNME hebben de leerlingen (en moeders en juf) hard gewerkt!

Natuurles1

Natuurles2

Natuurles3

Natuurles4

Natuurles5

Natuurles6

Wij zijn vandaag begonnen aan het spel Mediamasters, in het kader van de week van de Mediawijsheid. We hebben al veel geleerd over virussen, hackers en vloggen.
Vanaf vandaag kunt u ons ook zien op RTV Maastricht! Elke werkdag om 19:08 uur.

Mediawijs2

Mediawijs3

Mediawijs4

De leerlingen van groep 8 hebben in groepjes een toneelstukje voorbereid. Ze hebben een (of meerdere) bestaande sprookjes gemoderniseerd en herschreven. Vandaag hebben ze de toneelstukjes aan elkaar laten zien. Het was erg leuk!

Cultuur1

Cultuur2

Cultuur3

Cultuur4

Cultuur5

Cultuur6

Cultuur7

Cultuur8

Cultuur9

Cultuur10

Cultuur11

Cultuur12

Cultuur13

Cultuur14

Cultuur15

Groep 8 heeft vandaag de oppervlakte van het schoolplein opgemeten. In groepjes hebben ze de oppervlakte van stukken van het schoolplein ongeveer opgemeten. Daarna hebben ze in de klas alle stukken bij elkaar opgeteld. De berekende oppervlakte van het schoolplein is volgens groep 8 ongeveer 1360 vierkante meter!

Rekenen2

Rekenen3

Rekenen4

Rekenen5

Rekenen6

Rekenen7

Rekenen8

Rekenen9

Vandaag werden een aantal leerlingen uit groep 8 geinterviewd door RTV Maastricht, in het kader van mediawijsheid. Er werden vragen gesteld over gamen, youtube, whatsapp, maar ook vragen over groepsdynamiek en afspraken, regels en grenzen. De leerlingen hebben het super goed gedaan!
De uitzendingen van RTV Maastricht vinden plaats in 'de week van de mediawijsheid', maandag 19 november t/m vrijdag 23 november.

RTVM1

RTVM2

RTVM3

RTVM4

RTVM5

RTVM6

Vandaag heeft het Nationaal Schoolontbijt plaatsgevonden! Gezamenlijk eten in de klas, het was erg lekker, gezond en gezellig!

schoolontbijt1

schoolontbijt2

schoolontbijt3

schoolontbijt4

schoolontbijt5

Tijdens de gymles vandaag hebben wij het 'James Bond spel' gespeeld. De bedoeling is dat de boeven de diamanten proberen te stelen. Zij moeten hiervoor een parcours afleggen. James Bond probeert vanaf de dikke mat in het midden van de zaal, de boeven af te gooien en zo te voorkomen dat de diamanten gestolen worden. Omdat zij niet van de mat af mogen, hebben zij helpers die ervoor zorgen dat James Bond telkens een bal heeft om de boeven af te gooien. Maar de boeven kunnen zich natuurlijk ook achter vanallerlei obstakels verschuilen...

gym1

gym2

gym4

gym5

gym3

Vandaag heeft de eerste cultuurcarrousel van dit schooljaar plaatgevonden voor groep 8. In groepjes van 5 á 6 leerlingen zijn ze aan de slag gegaan met sprookjes. Ze hebben één sprookje uitgekozen (of meerdere gecombineerd) en hier een nieuwe, moderne, grappige versie van geschreven. Daarnaast hebben ze het zelfgeschreven script ook al in de uitvoering geoefend. Het plezier straalde er bij elk groepje van af! Volgende week wordt er verder geoefend én dan worden de toneelstukjes voor elkaar opgevoerd. Spannend!

toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3toneel3

Vandaag tijdens de gymles 'James Bond trefbal' gespeeld, waarbij we in groepjes moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat onze 'bom' niet ontmaskerd wordt..

Gymles

Gymles1