Groep 7

De Kinderen van groep 7 waren vrijdagmorgen te gast in het stadhuis van Maastricht. Samen met locoburgemeester André Willems genoten ze van het Nationaal Schoolontbijt. Op die manier gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij landelijk ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Aan de ontbijttafel wisselden ze van gedachten met meneer Willems. Na afloop van het ontbijt kregen de scholieren nog een rondleiding door het 352 jaar oude politieke centrum van de stad. Voorafgaand aan het ontbijt toonden de kinderen hun muzikale talenten met een drumworkshop op de trappen van het stadhuis. Ook brachten ze een zelfgemaakt lied ten gehore. Hiermee legden ze de link met het goede doel dat dit jaar gekoppeld was aan het Nationaal Schoolontbijt, namelijk het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen die minder geld te besteden hebben kunst, cultuur en sport beleven. Locoburgemeester Willems overhandigde een cheque met een bedrag van 150 euro aan Pé Diederen van het Jeugdcultuurfonds.

BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 2

BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 8
BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 6
BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 11
BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 13
BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 15
BURGEMEESTERSONTBIJT NATIONAAL ONTBIJT ODASCHOOL ANDR WILLEMS 5 1

Op vrijdag 10 november gaan de kinderen van groep 7 op bezoek bij de burgemeester in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Ter voorbereiding maakten ze tijdens de handvaardigheidles posters van de gezonde ontbijtjes die ze zelf nuttigen elke dag. Kijk eens hoe gezond ze eten.
Groep 7, veel plezier komende vrijdag!
gv9
hv1