Vandaag maandag 15 mei. Gingen we naar het Amerikaans kerkhof in Margraten.
We gingen met de bus dus we liepen naar de bushalte daar stond de bus al,
Toen was het een half uurtje drie kwartier rijden toen we daaraan kwamen stond de gids er al te wachten. We stapte uit en liepen naar de gids toen liepen we naar een land kaart waar van alles op staat en de gids legde van alles uit. [Landkaard]
Daarna konden de kinderen die bloemen bij zich hadden een vaas pakken en de bloemen erin doen. Ik had er ook bij mij ik heb mijn bloemen bij de muur met namen gezet.
Daarna gingen we naar de graven het was echt indrukwekkend zo veel graven maar liefst 8.301 grafstenen. [Kerkhof boven af]
Daarna gingen we naar het graf van een kapitein en daarna naar twee broers.
Daarna gingen we naar een graf die de” medal of honor”had, dat betekend dat hij zijn leven heeft geofferd voor kameraden. Daarna naar een joodse soldaat en toen naar ongeïdentificeerde soldaten die in elkaar zijn gesmolten in een tank door een brand. Daarna gingen we naar een” medal of honor” die is gestorven door een granaat die in een huis werd gegooid, om zijn kameraden te redden sprong hij op en ging erop liggen en toen ontplofte deze , maar iedereen leefde nog behalve de soldaat die er op ging liggen. Daarna gingen we nog naar 3 vrouwen die daar lagen. En toe gingen we weer na de bus.

Joshua
01We gingen met de klas naar het Amerikaans kerkhof.
Er stond een meneer op ons te wachten. Hij bracht ons naar een heel groot bord daar stonden de aanvallen op van alle landen van de 2e wereld oorlog.
Daarna bracht hij ons naar een kraan zodat we de bloemen water konden geven die we hadden meegebracht. We mochten deze vazen neerzetten bij een graf waar we wilden.
Hij liet ook op foto’s het oude kerkhof zien.
We liepen richting de begraafplaats. Onderweg naar de begraafplaats zagen we een grote muur met namen van de slachtoffers die nog niet waren gevonden.
Soms kan het zo zijn dat er nog een slachtoffer wordt gevonden en plaatsen ze een rozetje voor de naam op de muur.
In totaal lagen op de begraafplaats 8301 lichamen.
Terwijl we langs de graven liepen werden er verschillende dingen uitgelegd, bijv.  liepen we langs 2 graven met de "medal of honor" de hoogste onderscheiding van Amerika.
Een van die personen heeft zijn eigen leven opgeofferd door een bom vast te pakken en deze in zijn lichaam te laten ontploffen. Hij heeft hiermee zijn collega's gered van de dood.
Deze ochtend ben ik veel te weten gekomen over de 2e wereldoorlog.
Ik vond dit erg leuk.
Nino